vineri, 14 februarie 2014

DESPRE DORIN LAZAR MAIOR

Sunt unul dintre cei care am deschis cutia Pandorei si am atras atenţia incepind cu 15 ani in urma, asupra mafiei certificatelor. Deşi multi ma crtitcă, în calitaqte de jurnalist am avut de tras doar ponoasele. La acea vreme, cînd dezvăluiam ceea ce se întâmpla la Braşov, nimeni nu mi-a sărit in ajutor, in afară de presa centrală. Braşoveni , BNR-ul, conducerea UNORD facea pe atunci sluj in faţa personajului DORIN LAZAR MAIOR. Incerc acum să fac un remember....

Tot anul trecut,(1999,n.n) un ziarist din Sibiu a depus si el o plingere impotriva lui Maior pe care-l acuza de agresiune si tilharie. Ziaristul a scris in plingerea penala, pe care a inaintat-o Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Coruptiei din cadrul IPJ Brasov, cum a fost atacat de Maior si de oamenii acestuia, care l-au batut mar, ca razbunare pentru un articol pe care l-a semnat ziaristul, in care facea dezvaluiri legate de afacerile lui Maior. Ziaristul spunea ca ani la rind a fost urmarit si hartuit de oamenii lui Maior, insa autoritatile nu au luat vreo masura deoarece jurnalistul sibian nu a prezentat destule probe. Maior nu a recunoscut nici o clipa ca ar avea vreo legatura cu scandalul de pe Strada Armoniei sau vreun alt incident violent. Dupa publicarea articolului despre evenimentele din seara de 24/25 mai 1999, in "Evenimentul zilei" si in presa brasoveana, Maior s-a aparat intr-o conferinta. "Consider ca este o incecare de exagerare, mani****re prin mass-media a opiniei publice. Adevarul din ceea ce s-a scris despre mine este, strict matematic, cam de 5%. Presa m-a facut si sef al Mafiei locale, dar nu e real", a afirmat Maior. Politia a facut retineri, in urma scandalului, iar Maior a pornit la atac declarind ca "s-au facut niste arestari abuzive". "Cei retinuti, oameni de ai lui Maior, au fost pusi in libertate. Ancheta a fost tergiversata. Dosarul s-a tot plimbat, ba pe la politie, ba pe la procuratura. Acum toata lumea se face ca acel incident, ca multe altele in care a fost implicat Maior, nici nu ar fi existat", afirma una dintre victimele de atunci, Ambrozie. 
La această plângere nici până astăzi nu am primit un răspuns! Ceea ce mă face să cred faptul că organele de anchetă braşovene aveau complicităţi grave legate de afacerile interlopului local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu