vineri, 30 ianuarie 2015

SCRISOARE CĂTRE TIMIȘORENI



Dragă Timișoara,
Scrisoare deschisă adresată revoluționarilor timișoreni

Vă scriu vouă, celor care prin semnalul vostru ne-ați trezit dintr-o letargie care părea infinită și parcă se învecina cu resemnarea acelor ani istovitori dominați de frică, foame, umilință profundă, nefericire...cu sufletul eliptic parcă de cei în care am crezut și mă încăpățânez să cred ca avangardiști ai modernismului românesc.
Mă doare sufletul , iar zilele nu îmi mai sunt zile acum când îmi dau seama că mirajul Sanda/Ponta v-a adus departe de noi, de ceilalți colegi ai voștri, pe care parcă ne-ați aruncat la gunoi pentru un capriciu al nebunilor....Revoluția Română nu poate exista fără timișoreni, așa cum nu poate exista o revoluție a Timișoarei. Trebuie să înțelegeți că plasa pe care un șmenar albanez v-o întinde cu mâna diabolicului Adrian Sanda vă poate arunca într-o dizgrație nu a celor din țară față de voi, nu e important asta, ci într-o metamorfoză negativ-obsesivă a propriei  voastre conștiințe. Vă veți trezi schilodiți moral atunci când veți constata foarte curând că toate manevrele acestor indivizi nu au decât un singur scop: anularea ideii de REVOLUȚIE, strâmbarea istoriei Românești prin anularea personajelor ce au făurit-o la un moment dat. Clipa 1989 este precum firul de nisip pe o plajă colțuroasă și plină de bolovani. Un fir de nisip care însă a arătat diferența. Noi, ceilalți avem calitatea că am zărit acea diferență și prin dorința noastră am dorit să măcinăm acest bolovăniș și să-l facem precum acel fir de nisip. L-am apărat, chiar cu prețul vieților noastre, individual neimportante dar alăturate de neînvins! Voi, dragi timișoreni ați fost ca acel fir de nisip care dacă nu ar fi căpătat greutatea noastră, pe care v-am dăruit-o necondiționat, ar fi fost purtat de vânt undeva aiurea...Noi , ceilalți frați ai voștri am dorit ca plaja aceea să devină una accesibilă, v-am oferit greutate, și am creat singurul moment cu adevărat eroic al unei Românii tinere nascută la 1918. Momentul 89 a fost unic în istoria acestui neam în care tradarea momentului nu a mai avut loc, a fost singura dovada de forță a unui popor mereu divizat, mereu tâmjind după unire dar mereu tributar meteoriților perturbatori veniți în momente cheie spre dezbinare. Mă întreb cum de înaintașii noștri au murit pentru un singur gând de-a lungul neclarei noastre istorii, anume unirea tuturor românilor și noi astăzi avem porniri secesioniste deosebit de periculoase. Românii au dovedit o forța TERIBILĂ atunci când au fost uniți și au fost lamentabili atunci când au fost separați sau s-au lăsat separați.
Dragi timișoreni,
Ordonanța 95 v-a fost prezentată precum un panaceu al dorinței noastre comune dealtfel, anume recâștigarea demnității de EROU ÎN VIAȚA al României prin eliminarea neeroilor dintre noi. Pentru că numai în conștiințele mutilate eroii sunt doar cei morți în slujba unei idei sau a unei țări, în cele normale eroii sunt și cei care au scăpat cu viață și au înfăptuit idealul pe care la un anume moment și l-au propus. Astfel dragii mei, între eroi nu există diferențe, substantivul cu rol de adjectiv –erou- nu are grade de comparație. Pentru mine și poate pentru prietenii mei eroul e erou și atât, astfel cum dragostea e dragoste și atât. Sunt elemente ale vieții irefutabile, nesupuse vre-unei unități de măsură! Dacă Ordonanța amintită ar fi făcut treaba asta, mi-aș fi pus toată forța în slujba ei, aș fi luat-o ca un ideal și aș fi apărat-o cu toată ființa mea! Din nefericire ea nu separă eroii de ne-eroi, ci aruncă o pâclă neagră peste un țambal mult prea uzat... Ea nu separă luptătorii cu merite deosebite de neluptatori, ci neluptătorii devin luptători cu merite deosebite iar cei considerați mai eroi decât eroii devin determinanți. Ce minte bolnavă separă eroii de eroi? Cum poți sacrifica adevărul istoric pentru un capriciu sau mai exact pentru dorința politică de a-i scăpa pe unii de răspunderea nesimțită de a se ”eroiza” ? Cum poți subjuga unor interese răzbunătoare momentul cel mai eroic al istoriei României Unite? Cât de nenorocit poate fi auto-pretinsul timișorean din nord de țară astfel încât să își permită o etapizare de speluncă plină de fum greu de țigare și cu mâini pe sub fuste ușor de ridicat în cap?   
Dragii mei, ADRIAN SANDA vă minte și vă montează împotriva celor ce v-au dat greutate! El nu vă iubește, el execută ce îi spune plagiatorul ăsta nenorocit de Victor Ponta! Veți vedea că pentru cei doi ruinarea vieții și crima nu înseamna nimic în fața planurilor lor de tip securist pe care le pregătesc. Prin ORDONANTA aceasta SE REINSTAUREAZĂ COMUNISMUL SECURISTOID în România! Nu face curățenie, dar renunță la ideea de Revoluție înlocuind-o cu ideea de revoltă populară. Nu instituie noi categorii pe criterii obiectiv-istorice ci creează un cerc al preferaților politici sau personali ( vezi comisia formată doar din angajați ai SSPR conduși de Sanda).
Cum puteți susține o asemenea aberație din punct de vedere al tehnicii normative? Eu continui să cred că nu ați înțeles ce vi se pregătește dragilor! Vreau să cred că nu ați făcut proiecția în timp viitor a efectelor acestui act normativ. Și asta pentru că mă încăpățânez să vă consider ”fruncea”, și să vă iubesc pentru asta! Nu vă lăsați furați de mirajul acestui individ efemer Sanda, fiindcă el NU EXISTA ca entitate umană, el este o unealtă fără suflet, fără opinii, e un obiect în mâinile lui VICTOR VIOREL PONTA. Ce veți face cu morții voștri de după 22? Dar cu cei care după 22 au tras în voi? Îi iertați fiindcă așa vrea Sanda? Este cumva Sanda TIMIȘOARA? OPRIȚI-L PE NEMERNIC, dragilor! Nu vă despărțiți de frații voștri din țară pentru un STS-ist securist!
Dragi timișoreni,
După cum ați observat, ca lider de opinie recunoscut de unii și negat de alții, niciodată nu v-am criticat, nu am v-am făcut tradători, nu am folosit cuvinte jignitoare la adresa voastră sau a Timișoarei, cu toate că sunt încă de la început pe poziții contrare lui Adrian Sanda și Victor Ponta. Acest lucru nu m-a făcut să vă jignesc pentru opțiunile voastre de a-i susține pe cei doi, dar sufletul plângea în mine. Eram și sunt mândru că existați...Prea multă sfințenie ați dăruit Romaniei în 89 pentru ca să pot să o fac acum pe criticul vostru. De data asta însă ROMANIA VĂ CERE SA IEȘTI DIN LETARGIE ȘI SA VĂ ALĂTURAȚI ROMÂNILOR, așa cum în 1989 noi am făcut-o atunci când ne-ați cerut.



Alex Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu