vineri, 30 ianuarie 2015

SCRISOARE DESCHISA CĂTRE EROII NEAMULUIMa adresez dumneavoastra in calitate de vicepresedinte al Miscarii Civice Revolutia Curata si presedinte al Asociatiei Romanilor Sinceri.Nu sint participant direct al Revolutiei Romane din 1989,dar am aderat la miscarea dumneavoastra si am participat alaturi de colegi ai mei din asociatie la multe actiuni de strada ale revolutionarilor ca parte a societatii civile,din respect pentru curajul si daruirea celor care in decembrie 1989 au stat in fata gloantelor fortelor de opresiune comuniste si pentru ca noi consideram ca evenimentul istoric din 1989-REVOLUTIA ROMANA-a insemnat cotitura decisiva ce a schimbat din temelii o orinduire,viata noastra sociala,economica si politica.
Toate drepturile cistigate in 1989 prin sacrificiul vostru,au fost , sint si vor fi incalcate grosolan de catre cei pe care voi i-ati instalat la putere dindu-le toate cheile  si pe care noi toti cetatenii Romaniei i-am tot votat in acesti 25 ani.                                                                                          
 Dragii mei, va marturisesc ca am fost neplacut impresionat la fiecare participare alaturi de dumneavoastra la diverse mitinguri, de faptul ca am constatat existenta unor dispute uneori peste limita normala intre asociatii,intre unii lideri de asociatii sau intre diversi revolutionari, am constatat existenta unor mari tensiuni, dispute certuri, acuze uneori grave, lucruri ce aduc grave prejudicii de imagine Revoluitiei Romane si calitatii de revolutionar. Am incercat sa inteleg ce se intimpla cu o categorie asa de speciala a societatii civile atit de onorata si pretuita in primii ani dupa 1989 si atit de dispretuita si hulita astazi.O tara intreaga, in primii ani postdecembristi v-a onorat si unanim a fost bucuroasa sa aveti parte de recunostinta ei prin niste legi speciale ,dar  in timp conationalii nostri prin alesii neamului nu numai ca v-au suprimat drepturile dar nici acum nu vor sa va acorde ceea ce meritati pentru faptele voastre eroice.
Nu am scris aceasta scrisoare cu gindul de a va mustra in vreun fel,poate sint lucruri pe care  nu le-am inteles, dar ca neimplicat direct in problemele dumneavoastra va spun cu sinceritate ca toate aceste framintari cit si decredibilizarea in timp a calitatii de revolutionar nu ma face pe mine si colegii mei sa pretuim mai putin tot ceea ce ati facut pentru noi toti si pentru generatiile viitoare.Cum din afara lucrurile nu arata frumos am incercat sa descifrez o parte din cauzele pentru care astazi ati ajuns intr-o situatie pe care nu o meritati .
Cu voia dumneavoastra am sa va spun ca am identificat doua cauze principale.
Prima se refera la amestecul permanent si interesat al politicului ce a urmarit sa obtina avantaje electorale prin racolarea pe baza de promisiuni si oferire de diverse avantaje materiale unor lideri de asociatii care l-a rindul lor au manipulat masa de revolutionari angajindu-i politic si folosindu-i ca masa de manevra la vot.
Deasemeni tot politicienii in cirdasie cu unii lideri au oferit certificate de revolutionar contra cost unor persoane neparticipante ,ca mine,marind astfel numarul votantilor folositi in alegeri.
A doua cauza va apartine dumneavoastra,este o cauza interna a asociatiilor.
Modul in care v-ati ales liderii si faptul ca ii mai suportati in continuare pe unii care sau dovedit tradatori ai idealurilor pentru care v-ati sacrificat viata sau v-ati pus-o in pericol.
Cu certitudine mai sint si alte cauze marunte care depind numai de dumneavoastra,dar consider ca a sosit momentul  sa redeveniti ceea ce ati fost si sinteti pentru o natiune care isi respecta eroii, isi respecta valorile istorice.
REVOLUTIA ROMANA nu s-a terminat,atit timp cit tot ce s-a strigat in pietele din Romania,cit tot ce s-a cerut prin proclamatia de la Timisoara ,cit bataia de joc fata de acest popor nu va inceta.
Fac apel la intelegerea dumneavoastra,nu va izolati de restul populatiei care sufera in majoritate aceleasi greutati,aceleasi nemultumiri legate de neaplicarea sau nerespectarea legilor,de saracie, de umilinte zilnice,de minciunile si furturile banilor publici facute de guvernanti,de distrugerea cu buna stiinta a economiei nationale dupa 1989,de furtul voturilor,de furtul caselor,paminturilor si padurilor de furtul bogatiilor naturale. Intreaga societate romaneasca are aceleasi probleme ca si dumneavoastra care faceti parte din aceasta societate si pentru care ati putea fi cu certitudine un mortor de curaj, dovedit in 1989,cu o singura conditie- SOLIDARIZAREA MISCARII REVOLUTIONNARE si UNIREA CU SOCIETATEA CIVILA pentru DESAVIRSIREA REVOLUTIEI ROMANE si implinirea luptei pentru care sau sacrificat atitea vieti si au suferit si sufera nemeritat atitia concetateni ai nostri.    
 Noi toti, in mod democratic am creat un MONSTRU-CLASA POLITICA POSTDECEMBRISTA- Cred ca a sosit momentul sa lasam de o parte tot felul de neintelegeri marunte in raport cu interesul general,sa ne SOLIDARIZAM,sa incetam sa mai credem in promisiunile si in minciunile politicienilor,in cintecele lor de sirena care ne-au facut atita rau.Sa constientizam ca toate sloganele de campanie ale politicienilor de toate culorile sint doar manipulari.Sa ne amintim de faptul ca de 25 ani votam mereu raul cel mai mic,deci tot RAUL si de aceea nu cred ca ne va fi in continuare bine.Sa ne amintim de sloganul -SA TRAITI BINE- pe care tot cel care l-a lansat ne-a spus ca nu a fost o promisiune ci un indemn. Nu a fost o manipulare nesimtita?Acum avem parte de alt slogan-ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT-Eu sint sceptic si cred ca este tot o manipulare,pentru ca noi avem nevoie de 25 de ani de- LUCRURI FACUTE-cit de bine sau rau urmind a decide noi la vot,fara a incerca sa-mi impui dinainte un lucru pe care eu voi urma sa-l decid democratic.
Cred ca trebuie sa fim circumspecti cu intreaga clasa politica,sa nu ne lasam pacaliti si sa devenim impreuna o societate civila activa cu rol de paznic neiertator al democratiei,sa sanctionam orice derapaje,orice nerespectare a legilor.          
  Orice se intimpla in societatea romaneasca a avut si are un corespondent in istoria noastra ca popor, mai veche sau mai recenta pe care incet incet cu ajutorul nemijlocit al politicului ce a distrus sistemul de educatie,incepem sa o uitam.
Un popor care isi uita istoria se transforma cu timpul intr-o populatie,isi uita originile,traditiile, faptele de eroism care au dus la intaririrea si prosperitatea unei natiuni.
De aceea fac un apel la dumneavoastra sa nu uitati cine ati fost,ce ati facut pentru acest neam romanesc,sa va solidarizati intre dumneavoastra si alaturi de restul populatiei sa formam o forta civica care sa se transforme intr-o reala OPOZITIE la actuala clasa politica care este inteleasa indiferent de culoare partinica sa-si perpetueze viata si puterea. Aceasta OPOZITIE  CIVICA poate deveni motorul unor schimbari asteptate si dorite de concetatenii nostri.Toti trebue sa ne simtim cu adevarat partasi la luarea deciziilor majore ce ne privesc ,altfel nu vom avea parte de o schimbare reala in societate ,iar clasa politica dupa ce va fi votata va face tot ce crede ea in baza mandatului de 4 ani ce l-a obtinut de la noi.Vedeti ce se intimpla in aceste momente? Se negociaza la Cotroceni schimbarea unor legi extrem de importante pentru natiune-revizuirea constitutie.legile electorale si finanantarea partidelor. Sint convins ca numai partial vom fi multumiti,pentru ca toti actorii politici vor negocia o anumita formula care sa-i avantajeze oricum, fara a tine prea mult cont de parerea si dorinta populatiei,pentru a-si asigura perpetuarea prin alternanta la putere,spunind ca nu exista sistem democratic fara partide. Partial poate au dreptate,dar de ce sa-si perpetueze puterea aceleasi partide de 25 ani? Nu ar fi cazul ca noile legi sa  poata da posibilitatea de exprimare in spatiul public si a altor categorii de cetateni care doresc cu certitudine si altceva, in alte forme de exprimare politica sau civica ?.Nu credeti ca ar trebui ca parerea majoritatii exprimata democratic prin participare directa la proiectele de decizie politica sa-si gaseasca locul prin alte forme asociative de exprimare si punere in practica? Lansez invitatia ca toti cei care prin intermediul internetului aflati de aceasta provocare sa va exprimati parerea si sa contribuiti cu idei la intocmirea unui program adevarat, cu problemele si propunerile reale ale concetatenilor nostri pe care sa-l sustinem mai departe in spatiul public printr-o forma juridica la care dumneavoastra sa va ginditi si sa o propuneti.In incheiere, va mai supun discutiei o propunere. Pentru a respecta adevarul istoric si a reabilita ceea ce cu mindrie si recunostinta trebuie sa numim -REVOLUTIA  ROMANA- propun sa sustinem impunerea prin lege obligativitatea comemorarii REVOLUTIEI ROMANE-pe picior de egalitate cu ziua nationala,motivarea in opinia mea find aceea ca fara existenta acestui eveniment istoric national nu am fi putut astazi sarbatori ziua nationala la 1 decembrie si nici nu am fi putut beneficia de noul imn si drapel natoinal.
Va multumesc pentru rabdare si astept alaturi de membrii miscarii raspunsuri de la dumneavoastra.        
  Cu sinceritate,
 ing.Ovidiu Stoenescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu